Contact:

Formulier

e-mailTelefoonnummers:

Meldpunt overlast: 14 058

Milieucontrole:       14 058

Wijkagent:       0900-8844

Elkien:             0900-9309

Alarm:                         112

Het schoonmaken van de nestkastje door de kinderen van de Vogelwerkgroep


Het was zaterdag 8 oktober: dikke buien met opklaringen tijdens de ochtend! We hadden met de kinderen die nestkastjes ‘beheren’, om 2 uur afgesproken, om alle nestkastjes in de wijk schoon te maken en na afloop ’n een beetje na te praten en een DVD te bekijken.

Maar wat zou het weer ná 2 uur gaan doen? We zaten er danig over in. Wonderwel bleef het tot een uur of 4 zonnig, geweldig!

De 10 kinderen, waarvan 7  ‘vogelbeschermers’ worden door Meinte verwelkomd. Daarna maakten we de ronde door de wijk en met veel enthousiasme gingen we van de ene naar de andere nestkast.

Gerrit Tuininga beklom steeds vol ijver de ladder en meldde wat hij aantrof. Soms waren er verrassingen, maar ook droevenissen.

In nestkastje 8 lagen in mei jl 7 eitjes, nu bleek dat 3 koolmeesjes het niet hadden gered, ze lagen dood in het nestje. Toch te weinig rupsen kunnen vinden? Sabin paste goed op het nestkastje, maar zij is verhuisd en nu gaat Danique Becherer het kastje in de Smidsbuurt beheren.

De andere bevindingen op die middag waren:

2 kastjes met alleen wat poep

In 3 kastjes lagen onafgemaakte nestjes

In kastje nummer 10 een prachtig leeg nest

Mella haar kastje (nr 13) een nest van de koolmees met 7 opgedroogde eitjes; sneu

In kastje nr 13, het kastje van Hanna,  lagen in mei 7 eitjes en nu nog één dood jong meesje: dus 6 hebben het wel gered!

Yannick heeft kastje 2 met een ‘vreemd’ nestje, gemaakt van alleen wat takjes…..van welk vogeltje?


Het is wel duidelijk geworden dat de intensieve werkzaamheden in onze wijk in verband met het vernieuwen van de riolering de broedresultaten geen goed hebben gedaan. Helaas. Nu maar hopen dat het in de lente van 2012 beter gaat.

Na het schoonmaken van de nestkastjes zijn we nog naar het Huuske gegaan en genoten de kinderen van wat korte filmpjes over de koolmees en de pimpelmees. Na de limonade met wat erbij gingen de kinderen om half 4 uur naar huis na een geslaagde middag.
Vogelwerkgroep